wtorek, 1 marca 2011

Otrębowe ciastka z migdałami


Dzięki otrębom to takie ciastka bez wyrzutów sumienia... W połączeniu ze szklanką mleka ratunek doskonały  w razie napadu nocnego głodu. Słodkich snów.


1/3 szklanki mąki
1/3 szklanki otrębów pszennych (są najbogatsze w błonnik)
niecałe pół szklanki cukru
1/4 kostki masła (nie z lodówki)
2-3 łyżki mielonych migdałów
kilka łyżeczek soku z cytryny
1 jajko
  1. Masło zmiksować z cukrem. Dodawać w kolejności: jajko, sok z cytryny, migdały, mąkę, otręby (ciągle miksując)
  2. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Zachowując odstęp, nakładać ciasto łyżeczką
  3. Piec w temperaturze 200 stopni 8-10 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz