środa, 20 kwietnia 2011

Babeczki z kremem z nutelli




Kruche babeczki wypełnione absolutnie wszystkim, czego do szczęścia potrzeba: nutellą, śmietankowym serkiem mascarpone, soczystymi truskawkami, cukierkami M&M’s i chrupiącymi migdałami. Tak naprawdę każda  z nich przypomina mini-tort.  Kolorowe, efektowne i baaardzo pyszne.
Poniżej przepis na babeczki na samodzielnie wypieczonych kruchych spodach, choć z braku czasu tym razem wykorzystałam gotowe kruche korpusy.


Ciasto:
2/3 szklanki mąki
1/3 kostki masła lub margaryny (z lodówki)
szczypta soli
3-4 łyżki zimnej wody

Krem:
125 g mascarpone (zazwyczaj to połowa opakowania)
3 łyżki nutelli

M&M’s
Migdały (w całości lub płatki)
Około 300 g truskawek


  1. Przygotować kruche ciasto: mąkę i sól wsypać do dużej miski, dodać pokrojone zimne masło i szybko zagnieść ciasto, dodając do ułatwienia odrobinę zimnej wody. Ciasto owinąć folią i na pół godziny włożyć do lodówki.
  2.  Metalowe foremki na babeczki wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wykleić je ciastem, ponakłuwać widelcem, piec ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.
  3. W międzyczasie przygotować krem: serek mascarpone zmiksować z nutellą na gładką masę.
  4.  Po ostudzeniu udekorować babeczki kremem, truskawkami, M&M’s i migdałami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz