sobota, 4 lutego 2012

Jabłko na parze z miodem cynamonowym


Moja kuchnia wchodzi w całkiem nową erę: pojawił się w niej PAROWAR! Urządzenie do gotowania na parze miałam zamiar sprawić sobie już od dawna - parowane warzywa i owoce zachowują wszystkie witaminy i minerały, jest to też wygodna i szybka metoda przygotowywania posiłków. Na dobry początek: jabłko na parze wypełnione miodem i cynamonem. Szybka, prosta i zdrowa alternatywa dla innych słodkich pokus.

Składniki na 1 porcję:
1 średniej wielkości jabłko
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka cynamonu

  1. Odkroić górną część jabłka (o wysokości ok. 3 cm). Łyżką wydrążyć gniazdo nasienne.
  2. Miód wymieszać z cynamonem, nałożyć do powstałego otworu. Przykryć odkrojoną częścią jabłka.
  3. Umieścić w parowarze na ok. 15 minut.


1 komentarz:

  1. Aż uśmiech sam się maluje na twarzy, gdy widzi się taką fotkę ;) Zaraz coś równie mocnego wrzucę do siebie ;) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń